Fiat autó típusok, fiat nyári gumik

Fiat autó típusok, fiat nyári gumik

A Fiat Olaszország legnagyobb járműgyára; központja az észak-olaszországi Torino városában található. A cég neve a „Fabbrica Italiana Automobili Torino” (Olasz Autógyár Torino) kifejezésből alkotott tulajdonnévi betűszó.

A céget 1899-ben alapította Giovanni Agnelli. A második világháború idején az üzemben harckocsik és repülőgépek készültek. 1957-ben mutatták be a Fiat népautóját, a Cinquecentót (magyarul ötszázas). A modell 1975-ig volt gyártásban, de gyártotta a Steyr-Puch is. A céget 1963 és 1996 között az alapító unokája, Gianni Agnelli irányította, aki a 2003-ban bekövetkezett haláláig tiszteletbeli igazgató maradt.

1966-ban kötött megállapodást a Szovjetunióval és Togliattiban felépült a VAZ (manapság AvtoVAZ) üzem. Itt a Fiat 124 licence alapján a Zsigulit készítették. Később még több szocialista országgal kötött licencmegállapodást; így a FIAT cég licence alapján készültek a Zastava és a Polski Fiat típusú autók.

Jelenlegi és legismertebb modellek: Tipo, 500, 500C, 500L, 500X, Panda, Grande Punto, Punto Evo, Linea, Brava, Bravo, Sedici, Freemont, Idea, Fiorino, Scudo, Doblo, Ducato, Seicento

A FIAT csoporthoz jelenleg és korábban tartozó autó márkák

Abarth, Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lancia, Maserati, Chrysler Group LLC., Dodge, Jeep, Mopar, SRT, GEM, RAM, FIAT Professional, Iveco, Iveco Magirus, Iveco Astra, Irisbus, Case IH, Case Construcion, New Holland Construcion, New Holland Agriculture, Kobelco, Steyr

A fiat autók típusai a nyári gumi webáruházban

Jelenlegi és legismertebb modellek:

Acélfelni és nyári gumi Alufelni
Fiat Tipo nyári abroncsok
Fiat 500-as nyári gumi méretek
500C
500L Fiat 500L alufelnik
500X Fiat 500X alu felni lista
Fiat Panda gumik és felnik
Grande Punto nyárigumi és felnik
Punto Evo
Fiat Linea nyári gumi és felni
Brava gumik
Bravo abroncsok és felnik nyárra
Sedici nyári abroncsok és felnik
Freemont
Fiat Idea
Fiorino
Scudo
Doblo
Ducato felnik és nyári gumik
Seicento gumik nyárra felnivel
Qubo felnik és gumi

 

Fiat alufelnik listája

Itt találhatja meg a Fiat alufelniket. Válassza ki az autó modelljét, majd a motor típusa alapján pontosíthatja, katalógusunk alapján milyen felnit tudunk az autójára küldeni.

Comments are closed.